Beursdagboek Trader Guy 24 juli 2020, 08:01

...

Nasdaq zakt snel terug, de rest blijkt te volgen deze keer

24 juli 2020, 08:01 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

We merken dat de tech aandelen voor een 2e keer binnen pakweg 2 weken met een grotere terugval komen die de technologie indices behoorlijk wat lager zetten. De Nasdaq 100 verloor voor de 3e dag op rij en ziet er technisch plots heel wat minder goed uit, de indicatoren draaien naar negatief terwijl het 20-MA al voor de 2e keer wordt aangetikt na een herstel wat er vorige week en maandag op volgde.


Als de daling door weet te zetten dan kan er een snelle test komen van het 50-MA dat rond de 9900 punten uitkomt, nogmaals daarbij zijn de indicatoren aan het verzwakken en dan heb ik het vooral over de RSI en de MACD die in de negatieve zone terecht komen nu. Kortom, het technologie feest lijkt aan het einde te komen deze keer, wel moeten we de komende sessies nog wel de bevestiging daarover zien te krijgen.

Verder zien we dat de Dow Jones 350 punten moest inleveren, de S&P 500 verloor gisteren ook 40 punten. De Dow Jones Transport beperkte het verlies tot 33 punten zodat het deze sector werd die er wat beter vanaf kwam gisteren. Maar wat ik wel heb gemist is duidelijke sector rotatie, in ieder geval niet zoals we gewend waren de afgelopen weken. Dat gaf ik al enkele keren aan de afgelopen periode, sector sprongen geven aan dat beleggers het niet meer weten en dus naar alternatieven zoeken ofwel naar aandelen die achterbleven uit zwaarder getroffen sectoren. Dat kan bij de Dow aandelen die meer defensief overkomen zijn maar ook richting de Transport en de nog altijd wat achterblijvende small-cap index.

Europa daarentegen presteerde nog redelijk gisteren met de AEX in de plus door Unilever, het aandeel sprong er goed uit na de cijfers en won 8%. De rest deed niet zoveel maar nabeurs moest ook de AEX inleveren door de daling van Wall Street later op de avond. We zien dat de AEX vanmorgen zo'n 4 tot 5 punten lager kan openen, dan zal de 568 en de 562 moeten worden verdedigd als steun en of dat ook deze keer zal lukken valt nog af te wachten.

De futures overnight in de VS staan nog een stapje lager vanmorgen, ook Azië laat behoorlijk wat liggen vanmorgen met de HangSeng dat 2,6% lager staat terwijl nu ook de Shanghai index uit China meer dan 3% inlevert vanmorgen. De spanningen tussen de VS en China lopen weer behoorlijk op, Trump stuurde eerder enkele Chinezen terug en vanmorgen deed China hetzelfde met Amerikaanse ambtenaren die het land uit moeten. Kortom, Trump zet in op weer eens een confrontatie met China, het land dat de VS economisch teveel in de weg zit ...

We gaan zien hoe de dag verloopt, de posities die nu lopen doen het goed, ik heb wel wat moeten schakelen begin deze week maar op zich was dat geen slechte keuze. In deze markt moet je ruim blijven dekken met de stoploss van het product waar je mee werkt en bij ons is dat met Boosters of Turbo's van BNP Paribas. De leden die volgen en vooral blijven volgen zullen wel weer op het goeie en winstgevende spoor geraken, daar ben ik niet bang voor. Het duurde even voor ik wat meer grip krijg op de markt maar zo te zien kunnen we na de dubbele TOP bij de Nasdaq nu meer correctie verwachten. Daar zal ik op anticiperen, of beter daar zijn we dus al mee aan de gang. Ook op de AEX en de DAX kunt u nog mee met posities, het wordt nu de tijd om te oogsten. Daar ga ik vanuit in ieder geval. Bij Trading moet je af en toe geduld opbrengen en soms een mindere periode overbruggen maar vergeet niet dat er bij mijn signalen en coaching ook periodes komen die langdurig goed scoren. Ik voel dat er weer zo'n periode aan zit te komen.

Wordt dus lid tot 1 OKTOBER voor €39, dan staat u op de lijst en ontvangt u de signalen, de coaching en de updates ...

Schrijf u in via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »