Beursdagboek Trader Guy 21 oktober 2020, 07:59

...

Markt blijft bewegen op hoop, komt er snel een deal in de VS?

21 oktober 2020, 07:59 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De AEX ver­loor gis­teren 0,62% lager om op exact 564 pun­ten te sluiten. De AMX daalde 0,8% naar 837,62 pun­ten. Verder zien we de CAC 40 amper ver­liezen (-0,1%) ter­wi­jl de DAX iets meer ver­loor (-0,7%). Op zich een matige sessie met ver­lies in Europa waar de euro weer wat opliep. Op Wall Street zien we de Dow Jones 0,4% hoger sluiten, de SP 500 won 0,5% ter­wi­jl de Nas­daq 0,3% winst boek­te op slotbasis.



Nabeurs kwam Net­flix met cijfers en die wer­den deze keer niet goed ont­van­gen, het viel tegen wat betre­ft de groei en het bedri­jf verwacht niet dat alle nieuwe abon­nementen die erbij kwa­men met de lock­downs door COVID-19 zullen bli­jven. Het aan­deel ver­loor nabeurs bij­na 6%. Wel steeg de net­towinst tot 790 miljoen dol­lar, een jaar eerder was dat nog 665 miljoen dol­lar. Net­flix zit natu­urlijk ook met het prob­leem dat het aan­tal nieuwe series op zich laat wacht­en, die kan men niet meer mak­en door COVID-19

Ook IBM kreeg last van win­st­ne­min­gen, het aan­deel ver­loor ruim 6% na tegen­val­lende cijfers, omzet en vooruitzicht­en. Lat­er deze week kri­j­gen we nog een boel kwartaal­ci­jfers, het is dus afwachten …

Ste­un­pakket afwacht­en
Het bli­jft heen en weer bewe­gen op Wall Street naar mate de gerucht­en over het al dan niet bereiken van een deal over een nieuw ste­un­pakket voor de cri­sis. Het is nu al een week of 2 – 3 dat erover wordt ver­gaderd maar de Repub­likeinen liggen dwars, zelfs het ja van pres­i­dent Trump haalt niet veel uit want hij kri­jgt zijn achter­band niet meer met zich mee. Meer en meer sen­a­toren van de GOP hak­en af en zien Trump liev­er falen op 3 novem­ber. Trump zit hoe dan ook met een groot prob­leem, als hij niet winst is zijn poli­tieke car­rière voor­bij en zullen ze hem kei­hard aan­pakken als burg­er … Hij bli­jft vol­gens de peilin­gen meer dan 10 pun­ten achter op Joe Biden maar we hebben nog 2 weken voor de boeg, er kan nog van alles gebeuren. Trump wil voor de verkiezin­gen nog een mooie cheque bezor­gen aan het volk met de hoop om zo nog wat extra stem­men te kri­j­gen want het zal nodig zijn zo te zien.

50- en 20-daags gemid­delde
Vri­jwel alle indices gaan snel weer terug richt­ing hun 50- en 20-daags gemid­delde, we zien de DAX er zelfs al net onder, de bei­de Nas­daq indices staan er nog amper boven ter­wi­jl ook de Dow Jones samen met de brede SP 500 er naar­toe bewe­gen de afgelopen sessies. Let er goed op de komende dagen want al een paar keer wist de markt ste­vig te her­stellen na een test van deze 2 MA niveaus. Ik zeg absolu­ut niet dat het nu weer zo gaat zijn maar bij een posi­tief nieuws­feit kan de markt zich weer los­mak­en van dat 50- en 20-MA. Aan de andere kant is het ook zo dat als de indices er duidelijk onder duiken het net zo goed verder omlaag kan, moeten we ook reken­ing mee houden deze keer …

De euro loopt van­mor­gen verder op tot rond de 1,185 dol­lar, de olie zien we rond de 42,8 dol­lar na even net boven de 43 dol­lar te sluiten gis­teren. De pri­js van het goud loopt wat op tot rond de 1920 dol­lar voor een troy ounce.

US Mar­kets Trad­ing nu voor €39 tot 1 JAN­U­ARI 2021:
Vanaf van­daag een nieuwe aan­bied­ing en dat tot het einde van dit lopende beurs­jaar, tot 1 jan­u­ari 2021 … We hebben maandag winst kun­nen nemen op wat long posi­ties, gis­teren wat nieuwe kleine posi­ties aangekocht. Verder kijk ik van­daag uit of er nog een nieuwe posi­tie bij kan die u dan samen met de open posi­ties kunt opne­men door lid te worden. 

De markt bli­jft wel nog even te moeil­ijk om met grotere posi­ties te werken dus bli­jf ik met kleine aan­tallen werken tot na de verkiezin­gen in de VS. De volatiliteit is wel ste­vig genoeg om ook met kleine posi­ties te werken het­geen we aan bei­de kan­ten merken. Op zich kun­nen we ermee over­weg maar wel bli­jf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld bli­jven houden.

Mee­doen kan nu via de spe­ciale aan­bied­ing tot 1 JAN­U­ARI voor €39, na uw inschri­jv­ing staat u meteen op de verzendli­jst en ont­vangt u de updates, de sig­nalen en kunt u inloggen op onze Trader­shop om alle posi­ties LIVE te volgen.

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Mark­toverzicht slot­standen dinsdag …


Tot snel,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.