Beursdagboek Trader Guy 22 oktober 2020, 08:41

...

Markt blijft volatiel en vooral twijfelachtig

22 oktober 2020, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De AEX ver­loor gis­teren 1,2% om op 557,4 pun­ten te sluiten, de Franse CAC 40 ver­loor gis­teren 1,5% ter­wi­jl de DAX na een volatiele sessie met een ver­lies van 1,4% afs­loot. Een matige sessie met ver­lies in Europa, de indices komen zo weer onder hun 50-daags gemid­delde uitkomen. Op Wall Street zien we de Dow Jones 0,4% lager sluiten, de SP 500 ver­loor 0,22% ter­wi­jl de Nas­daq 0,3% lager de dag afsluit.



Over­al wat ver­lies gis­teren ter­wi­jl Wall Street na de open­ing toch even op een mooie plus stond. Het bli­jft zoeken naar hou­vast, hoop en duidelijkheid ron­dom het ste­un­pakket in de VS waar men het maar niet over eens wordt.

Enkele opval­lende aan­de­len op Wall Street, Net­flix ver­loor 7% na dat beleg­gers niet tevre­den waren met de cijfers, er kwa­men te weinig nieuwe abon­nees bij. Ook zit Net­flix nu vast met het mak­en van nieuwe pro­duc­ties, dat kan amper nog door COVID-19. Een ander aan­deel dat opviel was Snapchat, het bedri­jf liet een hogere omzet zien dan wat er werd verwacht en het aan­tal gebruik­ers groei­de snel, het aan­deel won 28% na de cijfers.

Nabeurs kwam Tes­la met cijfers en het bedri­jf maakt voor het 5e kwartaal na elka­ar winst, de mak­er van elek­trische auto’s liet een winst van 331 miljoen dol­lar zien. Tes­la ligt op koers om in dit lopende jaar 500.000 auto’s af te lev­eren. Ht aan­deel won nabeurs ruim 3%.

Ste­un­pakket afwacht­en
Op Wall Street bli­jven de indices in beweg­ing naar mate de gerucht­en ron­dom het al dan niet bereiken van een deal over een nieuw ste­un­pakket. Het is nu toch al een week of 2 – 3 dat er wordt ver­gaderd maar de Repub­likeinen liggen dwars, zelfs het ja van pres­i­dent Trump haalt niet veel uit want hij kri­jgt zijn par­tij niet meer met zich mee. Het valt op dat meer en meer sen­a­toren van de GOP afhak­en en zien Trump liev­er falen op 3 novem­ber om daar­na de par­tij te kun­nen her­schikken. Trump zit hoe dan ook met een groot prob­leem, als hij niet winst is zijn poli­tieke car­rière voor­bij en zullen ze hem kei­hard aan­pakken als burger …

Trump bli­jft vol­gens de peilin­gen meer dan 10 pun­ten achter liggen op Joe Biden maar we hebben nog 2 weken voor de boeg, er kan nog van alles gebeuren. Van­nacht komt het laat­ste debat tussen Trump en Biden, deze keer met een mute knop zodat Trump zijn tegen­hang­er niet meer kan onder­breken het­geen hij steev­ast deed tij­dens het vorige debat.

50- en 20-daags gemid­delde
Vri­jwel alle indices gaan nu in een snel tem­po weer terug richt­ing hun 50- en 20-daags gemid­delde, we zien zelfs dat de DAX er al ruim onder staat. Bei­de Nas­daq indices staan er na gis­teren nog amper boven ter­wi­jl ook de Dow Jones samen met de brede SP 500 er naar­toe bewe­gen de afgelopen sessies. Let er goed op de komende dagen want al een paar keer wist de markt ste­vig te her­stellen na een test van deze 2 MA niveaus. Ik zeg absolu­ut niet dat het nu weer zo gaat zijn maar bij een posi­tief nieuws­feit kan de markt zich weer los­mak­en van dat 50- en 20-MA. Aan de andere kant is het ook zo dat als de indices er duidelijk onder duiken het net zo goed verder omlaag kan, moeten we ook reken­ing mee houden deze keer …

De euro bli­jft van­mor­gen rond de 1,185 dol­lar hangen, de olie (Brent) ver­loor gis­teren 3,3% om op 41,75 dol­lar te sluiten. De pri­js van het goud loopt ook wat terug tot rond de 1918 dol­lar voor een troy ounce vanmorgen.

US Mar­kets Trad­ing nu voor €39 tot 1 JAN­U­ARI 2021:
Maak gebruik van de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot het einde van dit beurs­jaar, ofwel tot 1 jan­u­ari 2021 … We hebben gis­teren winst genomen op de lopende posi­ties en staan in ieder geval voor deze maand okto­ber in de plus bij alle abon­nementen. Van­daag bek­ijk ik de markt of er weer mogelijkhe­den komen om een nieuwe posi­tie op te nemen die u dan kunt opne­men door lid te worden.

De markt bli­jft wel nog wat te moeil­ijk om met grotere posi­ties te werken dus bli­jf ik het met kleine aan­tallen doen tot na de verkiezin­gen in de VS. De volatiliteit is wel ste­vig genoeg om ook met kleine posi­ties te werken het­geen we aan bei­de kan­ten merken. Op zich kun­nen we ermee over­weg maar wel bli­jf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld bli­jven houden.

Mee­doen kan nu via de spe­ciale aan­bied­ing tot 1 JAN­U­ARI voor €39, na uw inschri­jv­ing staat u meteen op de verzendli­jst en ont­vangt u de updates, de sig­nalen en kunt u inloggen op onze Trader­shop om alle posi­ties LIVE te volgen.

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop



Tot snel,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.