Beursdagboek Trader Guy 23 oktober 2020, 07:43

...

Wat geduld nodig in deze fase, veel onzekerheden

23 oktober 2020, 07:43 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Even een blik het mark­tver­loop van gis­teren, de AEX ver­loor opnieuw 0,6% zodat we met de index op 554,2 pun­ten uitkomen ter­wi­jl het weekver­lies verder oploopt (-14 pun­ten). De Franse CAC 40 ver­loor min­i­maal (3 pun­ten) ter­wi­jl de DAX 21 pun­ten lager de sessie ver­li­et, de DAX staat op week­ba­sis al 366 pun­ten lager. Europa zit dus in een moeil­ijke week met ver­lies op de bor­den, het zou nu wel kun­nen dat er een oplev­ing komt maar dat zien we lat­er op de dag wel.



Op Wall Street sluit de Dow Jones 153 pun­ten hoger (+0,55%) na weer een volatiele sessie, de SP 500 won 18 pun­ten (+0,5%). De tech deed het niet zo goed, de Nas­daq won dan nog 21 pun­ten (+0,2%) maar de Nas­daq 100 ver­loor iets, de SOX ofwel de semi-con­duc­tor index sluit 3 pun­ten in de plus (+0,1%). eerder op de dag ston­den de tech­nolo­gie indices nog even diep in het rood maar door de slo­tral­ly werd dat ver­lies weg gew­erkt. Op week­ba­sis staat Wall Street wel op ver­lies, de Dow en SP 500 tot nu toe ‑0,85%, bei­de Nas­daq indices rond de 1.5%.

Beleg­gers bli­jven kijken naar wan­neer het ste­un­pakket rond ger­aakt, de ene dag niet de andere dag weer wel en dat speelt al een week of 3, het is best moeil­ijk om daarop te anticiperen want als je ver­keerd zit kan het snel gaan weten we. Ook al nemen we dan kleine posi­ties. Gis­teren was er weer een bericht dat ze vorderin­gen mak­en. We kun­nen wel eens een sur­prise kri­j­gen in het week­end, ik zeg wel we kun­nen maar het kan net zo goed weer spaak lopen. Gis­teren werd ook bek­end gemaakt dat er 787.000 Amerika­nen een uitk­er­ing hebben aangevraagd, dat is min­der dan de week ervoor en voor het eerst sinds de start van de cri­sis onder de 800.000. Nog­maals, er speelt vee waar­door we voorzichtig moeten bli­jven, ook al lijkt het erop dat je veel kunt pakken in deze markt.

Bin­nen de Dow Jones zien we dat olie bedri­jf Chevron sterk voor de dag kwam, ook de banken had­den een goeie dag gis­teren. Verder reageerde Coca-Cola(+1,3%) goed op de kwartaal­ci­jfers, Tes­la won amper de dag nadat het bedri­jf met cijfers kwam, het aan­deel sloot 0,75% hoger. Wat betre­ft de AEX waar Unilever met cijfers kwam zien we een ver­lies, het aan­deel Unilever bleef nage­noeg onveran­derd na de cijfers, wel zien we dat AKZO ruim 2% moet inlev­eren, ook ASML ver­loor 1,3%, Shell won door de bericht­en uit de oliesec­tor 1%.

50- en 20-daags gemid­delde
We zien op Wall Street dat de indices nu hun 50- en 20-daags gemid­delde hebben aangetikt gis­teren het­geen voor ste­un ofwel voor een rebound kan zor­gen het­geen er al gebeurde gis­teren richt­ing het slot. Wat betre­ft Europa zien we dat nu ook de AEX onder die 2 belan­grijke gemid­delden zakt het­geen dan weer niet goed is. Let dus goed op deze belan­grijke ste­un­zone de komende dagen want al een paar keer wist de markt ste­vig te her­stellen na een test van deze niveaus. Ik zeg absolu­ut niet dat het nu weer zo gaat zijn maar bij een posi­tief nieuws­feit kan de markt zich weer los­mak­en van dat 50- en 20-MA. Aan de andere kant is het ook zo dat als de indices er duidelijk onder duiken het net zo goed verder omlaag kan, zie maar de AEX en de DAX momenteel …

De euro zakt wat terug tot 1,179 dol­lar, de olie (Brent) her­pakt zich wat tot rond de 42,25 dol­lar. De pri­js van het goud zien we van­mor­gen rond de 1905 dol­lar voor een troy ounce.

US Mar­kets Trad­ing nu voor €39 tot 1 JAN­U­ARI 2021:
Maak gebruik van de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot het einde van dit beurs­jaar, ofwel tot 1 jan­u­ari 2021 … We hebben gis­teren winst genomen op de lopende posi­ties en staan in ieder geval voor deze maand okto­ber in de plus bij alle abon­nementen. Van­daag bek­ijk ik de markt of er weer mogelijkhe­den komen om een nieuwe posi­tie op te nemen die u dan kunt opne­men door lid te worden.

De markt bli­jft wel nog wat te moeil­ijk om met grotere posi­ties te werken dus bli­jf ik het met kleine aan­tallen doen tot na de verkiezin­gen in de VS. De volatiliteit is wel ste­vig genoeg om ook met kleine posi­ties te werken het­geen we aan bei­de kan­ten merken. Op zich kun­nen we ermee over­weg maar wel bli­jf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld bli­jven houden.

Mee­doen kan nu via de spe­ciale aan­bied­ing tot 1 JAN­U­ARI voor €39, na uw inschri­jv­ing staat u meteen op de verzendli­jst en ont­vangt u de updates, de sig­nalen en kunt u inloggen op onze Trader­shop om alle posi­ties LIVE te volgen.

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Tot snel,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.