Beursdagboek Trader Guy 24 oktober 2020, 13:18

...

Weekend update: Markt wacht op cijfers en nieuws

24 oktober 2020, 13:18 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wall Street sluit de week af met kleine ver­schillen ten opzichte van don­derdag, wel staat er over­al een ver­lies op week­ba­sis. De Dow Jones ver­loor vri­jdag 0,1% lager op 28.326 pun­ten en op week­ba­sis ver­li­est de index 0,9% (-270 pun­ten). De SP 500 kon vri­jdag 0,35% (+12 pun­ten) hoger sluiten, op week­ba­sis zien we deze index 18 pun­ten inlev­eren (-0,5%). De Nas­daq won vri­jdag 42 pun­ten (+0,4%) ter­wi­jl de Nas­daq 100 vri­jdag 30 pun­ten hoger ger­aak­te (+0,25%). Op week­ba­sis ver­li­est de Nas­daq 123 pun­ten (-1,05%), de Nas­daq 100 ver­loor 160 pun­ten (-1,35%).



Europa deed het wat min­der goed bekeken over de gehele week, de AEX kon vri­jdag nog een kleine plus lat­en zien (0,14 punt), de DAX deed het beter met 102 pun­ten winst. De CAC 40 won vri­jdag 58 pun­ten (+1,2%). Op week­ba­sis ver­loor de AEX 14 pun­ten (-2,5%), de DAX ver­loor 263 pun­ten (-2,05%). De Franse CAC 40 ver­loor op week­ba­sis slechts 0,5% (-26 pun­ten). In Azië won de Nikkei (Japan) 105 pun­ten (+0,45%), de Hangseng won zelfs 532 pun­ten (+2,2%) op week­ba­sis, Azië was dus de enige regio waar we plussen zien de afgelopen week. Chi­na ver­loor dan wel wat, de Shang­hai index sluit de week 58 pun­ten lager (-1,75%).

Opval­lend bin­nen de Nas­daq ofwel de tech­sec­tor was dat Intel fors ver­loor door dat hun cijfers niet al te best wer­den ont­van­gen, het aan­deel ver­loor bij­na 11% vri­jdag. Bin­nen de Dow zien we ook redelijke ver­liezen bij Amer­i­ca Express, het aan­deel sluit 3,5% lager ook na cijfers, het blijkt dat klanten veel min­der uit­geven en dat drukt op de resul­tat­en van het bedri­jf. Boe­ing en Chevron ver­loren 1%. Aan de kant van de win­naars zien we Unit­ed Health, Wal­greens, Ver­i­zon en JP Mor­gan met een plus van rond de 1%. Con­cur­renten van Intel won­nen ook wat, AMD en Nvidia gin­gen met 2,5% omhoog. 

Op Wall Street zit­ten we nu mid­den in het cijfer­geweld, de komende week komen enkele van de groot­ste spel­ers met hun cijfers. Daar­bij zit­ten don­derdag vooral Apple, Face­book en Ama­zon, verder kri­j­gen we maandag nabeurs Alpha­bet en Microsoft komt dins­dag met cijfers. Kan dus weer een span­nende week wor­den op veel vlakken.

De markt bli­jft in afwacht­ing van de poli­tieke onder­han­delin­gen over nieuwe COVID-19 ste­un in de VS, vol­gens min­is­ter van Finan­ciën Steven Mnuchin en voorzit­ter van het Huis van Afgevaardig­den Nan­cy Pelosi ligt een akko­ord bin­nen hand­bereik voor een deal van een ste­un­pakket om en nabij de 2 biljoen dol­lar (2000 mil­jard dol­lar). Als het dan zo ver is dan moet de Senaat er nog over stem­men maar het lijkt erop dat ook dat nog de nodi­ge moeite zal kosten. Zoals verwacht kan alles pas echt rond komen na de verkiezin­gen die op 3 novem­ber plaatsvin­den. Ook dat zal de mark­ten nog bli­jven sturen, de ene keer posi­tief, de andere keer negatief …

50- en 20-daags gemid­delde
Hoe dan ook, we zien op Wall Street dat de indices nu hun 50- en 20-daags gemid­delde hebben aangetikt deze week maar die lij­nen wor­den nog met man en macht verdedigd. Het bli­jft een belan­grijke ste­un­zone op Tech­nisch gebied, ook gis­teren hebben we weer een mooie rebound gezien rond deze ste­un­zone. Wat betre­ft Europa zien we dat nu ook de AEX onder die 2 belan­grijke gemid­delden zakt het­geen dan weer niet goed is, al bli­jven we er dicht bij hangen momenteel. Bli­jf dus goed op deze belan­grijke ste­un­zone let­ten de komende dagen want al een paar keer wist de markt ste­vig te her­stellen na een test van deze niveaus. Ik zeg absolu­ut niet dat het nu weer zo gaat zijn maar bij een posi­tief nieuws­feit kan de markt zich weer los­mak­en van dat 50- en 20-MA. Aan de andere kant is het ook zo dat als de indices er duidelijk onder duiken het net zo goed verder omlaag kan, zie maar de AEX en de DAX momenteel …

Euro, olie en goud:
De euro liep weer wat op tot 1,186 dol­lar, de olie (Brent) ver­loor 2% vri­jdag tot een slot­stand van 41,65 dol­lar. De pri­js van het goud zien we ook nu dicht bij de 1900 dol­lar uitkomen, we zien een pri­js van 1904 dol­lar per troy ounce.

US Mar­kets Trad­ing nu voor €39 tot 1 JAN­U­ARI 2021:
Maak gebruik van de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot het einde van dit beurs­jaar, ofwel tot 1 jan­u­ari 2021 … We hebben gis­teren winst genomen op de lopende posi­ties en staan in ieder geval voor deze maand okto­ber in de plus bij alle abon­nementen. Ik bli­jf zoeken naar kansen in de markt en vri­jdag wer­den er al wat kleine posi­ties opgenomen voor de komende week. Die kunt u nog opne­men door lid te worden.

De markt bli­jft wel nog wat te moeil­ijk om met grotere posi­ties te werken dus bli­jf ik het met kleine aan­tallen doen tot na de verkiezin­gen in de VS. De volatiliteit is wel ste­vig genoeg om ook met kleine posi­ties te werken het­geen we aan bei­de kan­ten merken. Op zich kun­nen we ermee over­weg maar wel bli­jf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld bli­jven houden.

Mee­doen kan nu via de spe­ciale aan­bied­ing tot 1 JAN­U­ARI voor €39, na uw inschri­jv­ing staat u meteen op de verzendli­jst en ont­vangt u de updates, de sig­nalen en kunt u inloggen op onze Trader­shop om alle posi­ties LIVE te volgen.

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop



Tot snel,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.