Beursdagboek Trader Guy 27 oktober 2020, 08:19

...

Volatiliteit neemt toe, stevige daling Wall Street

27 oktober 2020, 08:19 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Op Wall Street deze keer een slechte start van de week vooral door de slepende onder­han­delin­gen ron­dom een nieuw ste­un­pakket dat er maar niet komt en nu tot na de verkiezin­gen wordt opgeschoven. De markt reageerde daar negatief op samen met het als maar toen­e­mende aan­tal nieuwe besmet­tin­gen met COVID-19 in de VS waar er opnieuw nieuwe records wor­den neergezet.



Trump laat het aan zich voor­bij gaan en praat er amper over, het zal vanzelf wel over­waaien zegt hij en een vac­cin komt eraan. Een instelling die ner­gens op slaat maar ja, het is en bli­jft Trump natu­urlijk, die denkt alleen maar aan zichzelf … Het is nu afwacht­en tot over pre­cies 1 week waar de kiez­er dat mag bepalen, ten­min­ste als alles nor­maal ver­loopt, Biden staat ruim voor maar je weet nooit hoe het loopt …

Uitein­delijk sloot de De Dow Jones de sessie 2,2% lager af met een slot­stand op 27.677 pun­ten. De SP 500 zakt met 1,85% terug tot tot 3401 pun­ten, de Nas­daq ver­loor 1,65% tot 11.358 pun­ten. Ook de Dow Trans­port deed het slecht met een ver­lies van 2,3%. In Europa moest de AEX 1,5% inlev­eren ter­wi­jl de DAX door een ste­vige koersval van het aan­deel SAP met maar lief­st 3,7% terug. Een slechte start van de week met de meeste indices nu weer onder hun 20- en 50-daags gemid­delde, een negatief beeld dus maar met de volatiliteit van nu zegt dat nog niks, er kun­nen nog heftige sessies tussen zit­ten de komende dagen zow­el UP als DOWN … De Nas­daq kon het 50-MA nog vasthouden op slotbasis.

Pro­gram­ma deze week:
Deze week staan er best nog wat belan­grijke zak­en op de rol ter­wi­jl we mid­den in de bat­tle zit­ten tussen Trump en Biden waar de laat­ste nog steeds een ruime voor­sprong bli­jft houden via de polls. Verder ger­aakt de VS nog steeds niet akko­ord om een ste­un­pakket los te lat­en en het lijkt er sterk op dat het pas na de verkiezin­gen zal gebeuren. Don­derdag komt de ECB nog met een ver­gader­ing over de rente met daar­na een per­scon­fer­en­tie door Lagarde. Dus door cijfers, verkiezin­gen en ste­un voor de mark­ten en de bevolk­ing zie ik de markt nog wel op en neer bewegen …

De kwartaal­ci­jfers komen ook verder op gang, in de VS kri­j­gen we van­daag nabeurs cijfers van Microsoft en AMD ter­wi­jl de grote 3 Ama­zon, Apple en Face­book don­derdag nabeurs hun kwartaal resul­tat­en pre­sen­teren. Zie hieron­der het overzicht per dag wat betre­ft de kwartaal­ci­jfers deze week …

Bin­nen de AEX komen er ook wat grote spel­ers met cijfers, Shell, Heineken, KPN en KLM-Air France. Dan hebben we ook de groot­ste al gehad wat betre­ft de AEX want Unilever, Philips en ASML hebben we al achter de rug. Toch maar eens goed de AEX in de gat­en houden de komende dagen want we bli­jven al een tijd­je gevan­gen tussen de 540 en de 570 pun­ten met onze index.

50- en 20-daags gemid­delde
Wat ik al aan­gaf zien we dat de meeste indices al onder hun 20- en 50-daags gemid­delde terecht komen behalve de Nas­daq en de Nas­daq 100 die nog net boven het 50-MA bli­jven. Europa staat er al sinds vorige week onder en gaan nog wat verder door omlaag, vooral de DAX ziet er slecht uit nu want de index laat het nu hele­maal los. We bli­jven let­ten op dat 20- en 50-MA uit­er­aard, ook deze week zal dat belan­grijk bli­jven. Een rebound of verder omlaag? Voor­lop­ig zie ik nog wat kansen via Wall Street maar niks is zek­er, we zit­ten nog met veel zak­en die de markt deze week zullen bli­jven sturen …

Euro, olie en goud:
De euro zien we rond de 1,1825 dol­lar uitkomen, de olie (Brent) her­pakt zich van­mor­gen met 1% van­mor­gen tot 41,2 dol­lar. De pri­js van het goud loopt wat op tot 1910 dol­lar per troy ounce.

US Mar­kets Trad­ing nu voor €39 tot 1 JAN­U­ARI 2021:
Maak gebruik van de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot het einde van dit beurs­jaar, ofwel tot 1 jan­u­ari 2021 … We hebben gis­teren winst genomen op de lopende posi­ties en staan in ieder geval voor deze maand okto­ber in de plus bij alle abon­nementen. Ik bli­jf zoeken naar kansen in de markt en vri­jdag wer­den er al wat kleine posi­ties opgenomen voor de komende week. Die kunt u nog opne­men door lid te worden.

De markt bli­jft wel nog wat te moeil­ijk om met grotere posi­ties te werken dus bli­jf ik het met kleine aan­tallen doen tot na de verkiezin­gen in de VS. De volatiliteit is wel ste­vig genoeg om ook met kleine posi­ties te werken het­geen we aan bei­de kan­ten merken. Op zich kun­nen we ermee over­weg maar wel bli­jf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld bli­jven houden.

Mee­doen kan nu via de spe­ciale aan­bied­ing tot 1 JAN­U­ARI voor €39, na uw inschri­jv­ing staat u meteen op de verzendli­jst en ont­vangt u de updates, de sig­nalen en kunt u inloggen op onze Trader­shop om alle posi­ties LIVE te volgen.

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop



Tot snel,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.