Beursdagboek Trader Guy 28 oktober 2020, 08:14

...

Markt blijft verzwakken, rebound laat op zich wachten

28 oktober 2020, 08:14 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Wall Street sloot verdeeld gis­teren met vooral de Nas­daq en de Nas­daq 100 die er goed vanaf kwa­men, de Dow en de SP 500 ver­loren gis­teren wat. De Dow Jones ver­loor 0,8% ter­wi­jl de SP 500 met 0,3% omlaag ging. De Tech­nolo­giebeurs Nas­daq liep daar­ente­gen op met 0,65%, de Nas­daq 100 won 0,82%. In Europa ver­loor de AEX iets, de index sloot 0,3 punt lager, de DAX ver­loor gis­teren weer 113 pun­ten (-0,95%).



Opval­lende uitsch­i­eters op Wall Street waren gis­teren Xil­inx en motor­bouw­er Harley-David­son (+22%). Xil­inx gaat naar AMD (over­name), het aan­deel Xil­inx won bij­na 9% maar AMD werd 4% min­der waard na de bericht­en. Microsoft dat ook met cijfers kwam nabeurs ver­loor 1,6% na de cijfers. Verder kwa­men er gis­teren nog cijfers van Cater­pil­lar, de resul­tat­en bli­jven wat min­der waar­door het aan­deel met 3,3% omlaag moest, ook 3M moest inlev­eren na de cijfers, het aan­deel ver­loor 3,1%.

Pro­gram­ma deze week:
Deze week staan er best nog wat belan­grijke zak­en op de rol ter­wi­jl we mid­den in de bat­tle zit­ten tussen Trump en Biden waar de laat­ste nog steeds een ruime voor­sprong bli­jft houden via de polls. Verder ger­aakt de VS nog steeds niet akko­ord om een ste­un­pakket los te lat­en en het lijkt er sterk op dat het pas na de verkiezin­gen zal gebeuren. Mor­gen komt de ECB nog met een ver­gader­ing over de rente met daar­na een per­scon­fer­en­tie door Lagarde. Dus door cijfers, verkiezin­gen en ste­un voor de mark­ten en de bevolk­ing zie ik de markt nog wel op en neer bewegen …

De kwartaal­ci­jfers komen ook verder op gang, in de VS kri­j­gen we de grote 3 (Ama­zon, Apple en Face­book) mor­gen nabeurs met hun kwartaal­ci­jfers. Zie hieron­der het overzicht per dag de rest van deze week wat betre­ft de kwartaalcijfers …


Bin­nen de AEX komen er ook wat grote spel­ers met cijfers, Shell, Heineken, KPN en KLM-Air France. Dan hebben we ook de groot­ste al gehad wat betre­ft de AEX want Unilever, Philips en ASML hebben we al achter de rug. Toch maar eens goed de AEX in de gat­en houden de komende dagen want we bli­jven al een tijd­je gevan­gen tussen de 540 en de 570 pun­ten met onze index.

50- en 20-daags gemid­delde
Wat ik al aan­gaf zien we dat de meeste indices al onder hun 20- en 50-daags gemid­delde terecht gekomen behalve de Nas­daq en de Nas­daq 100 die na het her­s­tel van gis­teren na een test opnieuw hoger ger­ak­en. Europa staat er al sinds vorige week onder en zet nog wat verder door omlaag, vooral de DAX ziet er slecht uit nu want de index laat het nu hele­maal los. We bli­jven let­ten op dat 20- en 50-MA uit­er­aard, ook deze week zal dat belan­grijk bli­jven. Een rebound of verder omlaag? Voor­lop­ig zie ik nog wat kansen via Wall Street maar niks is zek­er, we zit­ten nog met veel zak­en die de markt deze week zullen bli­jven sturen …

Euro, olie en goud:
De euro zien we rond de 1,1775 dol­lar uitkomen, de olie (Brent) zakt van­mor­gen weer wat terug tot rond de 40,75 dol­lar. De pri­js van het goud zien we rond de 1908 dol­lar per troy ounce.

US Mar­kets Trad­ing nu voor €39 tot 1 JAN­U­ARI 2021:
Maak gebruik van de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot het einde van dit beurs­jaar, ofwel tot 1 jan­u­ari 2021 … Ik bli­jf zoeken naar kansen in de markt, afgelopen vri­jdag wer­den er al wat kleine posi­ties opgenomen die u als lid nog kunt opnemen.

De markt bli­jft wel nog wat te moeil­ijk om met grotere posi­ties te werken dus bli­jf ik het met kleine aan­tallen doen tot na de verkiezin­gen in de VS. De volatiliteit is wel ste­vig genoeg om ook met kleine posi­ties te werken het­geen we aan bei­de kan­ten merken. Op zich kun­nen we ermee over­weg maar wel bli­jf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld bli­jven houden.

Mee­doen kan nu via de spe­ciale aan­bied­ing tot 1 JAN­U­ARI voor €39, na uw inschri­jv­ing staat u meteen op de verzendli­jst en ont­vangt u de updates, de sig­nalen en kunt u inloggen op onze Trader­shop om alle posi­ties LIVE te volgen.

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop



Tot snel,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.