Beursdagboek Trader Guy 31 oktober 2020, 15:47

...

Wall Street doet stevige stap terug, opletten met AEX en DAX nu

31 oktober 2020, 15:47 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wall Street ver­loor vri­jdag wederom maar deze keer toch in min­dere mat­en dan eerder in de week. De Nas­daq moest dan wel fors inlev­eren met vooral de grote tech aan­de­len die een jas­je uit moesten doen na de cijfers van don­derdag nabeurs.



De Dow Jones ver­loor 157 pun­ten, de SP 500 liet 40 pun­ten liggen ter­wi­jl de Nas­daq 274 pun­ten ver­loor. De Nas­daq 100 moest vri­jdag bij­na 300 pun­ten inlev­eren. Op week­ba­sis ver­loor de Dow Jones maar lief­st 1834 pun­ten (-6,5%), de SP 500 ver­loor 195 pun­ten (-5,6%) ter­wi­jl de Nas­daq 636 pun­ten ver­loor (-5,6%), de Nas­daq 100 ver­loor 640 pun­ten (-5,5%).

Kijken we naar Europa dan ver­loor de AEX amper vri­jdag, de index sloot 0,6 punt lager (0,1%). Op week­ba­sis ver­loor de AEX index 20 pun­ten (-3.7%). De DAX ver­loor vri­jdag 42 pun­ten (-0,36%), wel kende de DAX een van de slecht­ste weken van dit jaar, de index liet 1089 pun­ten liggen wat goed is voor ‑8,6%. In Frankrijk liet de CAC 40 op week­ba­sis 315 pun­ten liggen, een ver­lies van ‑6,4%. Toch een ver­schil­lend beeld in Europa waar men bang is voor een nieuw duis­ter kwartaal (Q4) na de nieuwe lock­downs over­al. Opval­lend is dat de DAX zo ste­vig moest inlev­eren, veel meer dan de rest en ook ten opzichte van Wall Street.

Azië ver­loor uit­er­aard ook maar veel min­der dan elders, de Nikkei sluit de week 540 pun­ten (-2,3%), de Hang Seng ver­loor 611 pun­ten (-3,25%). De Shang­hai index (China)verloor 53 pun­ten (-1,6%).

Een moeil­ijke week dus, zow­el op Wall Street als in Europa forse ver­liezen bekeken over de gehele week. De rede­nen waren vooral de perike­len ron­dom het ste­un­pakket in de VS, de kwartaal­ci­jfers die goed waren maar niet goed genoeg voor de al zeer dure bedri­jven in de VS en we hebben hier en daar ook een paar mis­sers gezien waaron­der het Duitse soft­ware bedri­jf SAP dat de DAX behoor­lijk raak­te. Ook Apple, Ama­zon, Face­book en Microsoft die behoor­lijk zwaar wegen op de markt en dus de indices moesten een jas uitdoen. 

Het is nu de vraag hoe de markt vol­gende week zal rea­geren op de verkiezin­gen in de VS, wie zal er win­nen en vooral hoe zal de markt erop rea­geren? Uit­er­aard kan Trump win­nen maar het wel zo dat Biden nog behoor­lijk voor staat gezien de peilin­gen die we dagelijks voor­bij zien komen. Wel zullen de zoge­naamde swing stat­en voor de besliss­ing zor­gen en dan hangt het af hoeveel kies­man­nen er gewon­nen wor­den door de bei­de kandidaten. 

Het wor­den enkele span­nende dagen en wie weet weten we eind vol­gende week wie de nieuwe Pres­i­dent wordt in de VS voor de komende 4 jaar … Wat ik niet ga doen is in de markt zit­ten de komende dagen, eerst maar eens zien wat er zal gebeuren en vooral hoe de mark­ten erop gaan rea­geren. De markt zal zek­er in beweg­ing komen en met pro­cen­ten tegelijk, alleen weten we niet welke kant op en wie weet zelfs in bei­de richtin­gen met extreem volatiele futures in de nacht van dins­dag op woens­dag. Ik heb niet veel te zoeken tij­dens deze dagen dus als ik wat ga doen zal dat pas vanaf don­derdag zijn, de richt­ing moeten we nog afwachten … 

Tot dan in ieder geval een goed week­end en lat­en we er het beste van mak­en nu we weer weinig mogen doen. En ik denk niet dat het er tot het einde van het jaar beter op gaat wor­den. Waar het kan, ste­un ons ook in deze fase en wordt lid, zie de aan­bied­ing hieron­der. Voor de rest van het jaar a €39 … Zek­er het proberen waard, en zek­er door ons gewaardeerd in deze moeil­ijke tij­den, en u kri­jgt er nog de sig­nalen bij waar u in een wat duidelijk­er markt redelijk mee kunt ver­di­enen, dat is mijn verwacht­ing in ieder geval …

US Mar­kets Trad­ing nu voor €39 tot 1 JAN­U­ARI 2021:
Maak gebruik van de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot het einde van dit beurs­jaar, ofwel tot 1 jan­u­ari 2021 … Ik bli­jf zoeken naar kansen in de markt, wel wacht ik even de verkiezin­gen in de VS af voor ik wat ga doen, daar­na zal ik wat kleine posi­ties opnemen.

De markt bli­jft wel nog wat te moeil­ijk om met grotere posi­ties te werken dus bli­jf ik het met kleine aan­tallen doen tot na de verkiezin­gen in de VS. De volatiliteit is wel ste­vig genoeg om ook met kleine posi­ties te werken het­geen we aan bei­de kan­ten merken. Op zich kun­nen we ermee over­weg maar wel bli­jf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld bli­jven houden.

Mee­doen kan nu via de spe­ciale aan­bied­ing tot 1 JAN­U­ARI voor €39, na uw inschri­jv­ing staat u meteen op de verzendli­jst en ont­vangt u de updates, de sig­nalen en kunt u inloggen op onze Trader­shop om alle posi­ties LIVE te volgen.

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop



Tot snel,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.