Beursdagboek Trader Guy 29 oktober 2020, 08:33

...

Grote daling door onzekerheid, vanmorgen wat herstel te zien

29 oktober 2020, 08:33 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (1)

Het was weer eens pri­js op de beurzen gis­teren, Wall Street sloot net als Europa fors lager gis­teren met deze keer ook de Nas­daq en de Nas­daq 100 die volledig mee deden. De Dow Jones ver­loor bij­na 943 pun­ten wat goed is voor ‑3,4%, de SP 500 ver­loor 120 pun­ten ofwel ‑3,5%. De Tech­nolo­gie indices Nas­daq en Nas­daq 100 moesten deze keer ook fors inlev­eren, de Nas­daq ver­loor maar lief­st 426 pun­ten (-3,75%) ter­wi­jl de Nas­daq 100 met 456 pun­ten terug moest ofwel ‑3,95%. De Dow Trans­port ver­loor 486 pun­ten (-4,25%) ter­wi­jl de SOX index (halfgelei­ders) 78 pun­ten terug moest (-3,4%). Een zeer slechte sessie op Wall Street dus …



Europa ver­loor ook fors met de AEX iets, de index sloot 0,3 punt lager, de DAX ver­loor gis­teren weer 113 pun­ten (-0,95%).

Het opnieuw oplaaiende COVID-19 virus weegt vooral zwaar op het sen­ti­ment want veel lan­den begin­nen alles weer stil te leggen, gis­teren kwa­men vooral Duit­s­land en Frankrijk met veel stren­gere regels. Zo gaat Frankrijk weer in een volledi­ge lock­down ter­wi­jl in Duit­s­land de Hore­ca, sport en nog veel meer zak­en dicht moeten. In de VS is er een vuil spel­let­je bezig ron­dom de ste­un­maa­trege­len, Pelosi ver­wi­jt Trump dat hij eerst wil win­nen en dan pas zijn handteken­ing wil zetten. De mensen moeten dus wacht­en en wacht­en op ste­un, ook de bedri­jven die het nog amper kun­nen vol­houden wacht­en op steun.

Wat betre­ft de cijfers, Ford deed het goed na de cijfers (+5%) maar ook een oud en eerder het groot­ste bedri­jf in de VS kwam met sterke cijfers, Gen­er­al Elec­tric won 5%. Microsoft kwam dins­dag nabeurs met cijfers die goed waren, het bedri­jf kon opnieuw prof­iteren van het thuiswerken, toch ver­loor Microsoft zo’n 5% gis­teren omdat de vooruitzicht­en niet goed genoeg waren vol­gens beleg­gers, aan de andere kant bewoog Microsoft con­form de markt. We zien ook dat Boe­ing het slecht deed, het aan­deel ver­loor bij­na 5%, Boe­ing moest wederom med­ede­len dat er veel banen ver­loren gaan de komende periode.

Pro­gram­ma deze week:
Deze week staan er best nog wat belan­grijke zak­en op de rol ter­wi­jl we mid­den in de bat­tle zit­ten tussen Trump en Biden waar de laat­ste nog steeds een ruime voor­sprong bli­jft houden via de polls. Verder ger­aakt de VS nog steeds niet akko­ord om een ste­un­pakket los te lat­en en het lijkt er sterk op dat het pas na de verkiezin­gen zal gebeuren. Van­mid­dag komt de ECB nog met een ver­gader­ing over de rente met daar­na een per­scon­fer­en­tie door Lagarde. Dus door cijfers + verkiezin­gen en ste­un­maa­trege­len voor de mark­ten en de bevolk­ing zullen in ieder geval voor de nodi­ge volatiliteit bli­jven zorgen.

De kwartaal­ci­jfers komen ook verder op gang, in de VS kri­j­gen we vanavond nabeurs de grote 3 (Ama­zon, Apple en Face­book) met hun kwartaal­ci­jfers. Bin­nen de AEX komen er ook nog wat grote spel­ers met cijfers, van­daag is dat Shell en mor­gen KLM-Air France. Zie hieron­der het overzicht voor van­daag en mor­gen wat betre­ft de cijfers.


50- en 20-daags gemid­delde

Alle indices zijn tot onder hun 20- en 50-daags gemid­delde geza­kt, ook de Nas­daq staat er nu ruim onder na de sessie van gis­teren. Europa staat er al sinds vorige week onder en zet nog wat verder door omlaag, vooral de DAX ziet er slecht uit nu want de index laat het nu hele­maal los. We bli­jven wel let­ten op dat 20- en 50-MA uit­er­aard, een snelle hertest kan de komende dagen maar het bli­jft gril­lig op de mark­ten voorlopig.

Euro, olie en goud:
De euro zien we rond de 1,1755 dol­lar uitkomen, de olie (Brent) zakt tot net onder de 40 dol­lar gis­teren (39,7 dol­lar). De pri­js van het goud zien we nu ook weer wat inlev­eren, een troy ounce van het edel­metaal kost nu 1883 dollar.

US Mar­kets Trad­ing nu voor €39 tot 1 JAN­U­ARI 2021:
Maak gebruik van de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot het einde van dit beurs­jaar, ofwel tot 1 jan­u­ari 2021 … Ik bli­jf zoeken naar kansen in de markt, afgelopen vri­jdag wer­den er al wat kleine posi­ties opgenomen die u als lid nog kunt opnemen.

De markt bli­jft wel nog wat te moeil­ijk om met grotere posi­ties te werken dus bli­jf ik het met kleine aan­tallen doen tot na de verkiezin­gen in de VS. De volatiliteit is wel ste­vig genoeg om ook met kleine posi­ties te werken het­geen we aan bei­de kan­ten merken. Op zich kun­nen we ermee over­weg maar wel bli­jf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld bli­jven houden.

Mee­doen kan nu via de spe­ciale aan­bied­ing tot 1 JAN­U­ARI voor €39, na uw inschri­jv­ing staat u meteen op de verzendli­jst en ont­vangt u de updates, de sig­nalen en kunt u inloggen op onze Trader­shop om alle posi­ties LIVE te volgen.

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Tot snel,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.