Beursdagboek Trader Guy 17 november 2020, 08:17

...

Dow klimt richting de 30K, let op zware weerstand

17 november 2020, 08:17 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een sterke start van de week wederom door vaccin nieuws, er staan er nu al 2 klaar die goed blijken te werken. De vraag blijft natuurlijk wanneer ze bij het volk aankomen en dan in grote hoeveelheden, dat schijnt nog wel een tijdje te duren. Wel goed dat er iets is, het zal nodig zijn om alles weer een beetje richting het normale leven te krijgen.



Mijn bezorgdheid is dat de beurzen er wel heel fel op reageren, vergeet niet dat we tegen de hoogste standen ooit staan op slotbasis, de Dow Jones en de SP 500 zetten zelfs een nieuw record neer op slotbasis, de Dow op 29.950 punten nu, de SP 500 op 3626,91 punten. Nooit eerder sluiten deze 2 indices zo hoog de sessie af.

Volg US Markets via Twitter @USMarkets ...

Verder kwam er nieuws dat Tesla in de SP 500 komt, het aandeel won nabeurs maar liefst 54 dollar ofwel 13%, zo zie je ook via deze waarneming dat de markt puur op sentiment draait en eigenlijk op nieuwsberichten die wat betreft de economische ontwikkeling totaal geen connectie meer vertoont. Door de opname in de S&P 500 komt het aandeel Tesla in de portefeuilles van fondsen en volgers van de index terecht en moet dus gekocht worden, let wel het moet nog gebeuren, nu zien we een reactie op de actie die nog moet komen. Vreemd allemaal, nabeurs werd dat nog zeker niet gedaan, dat komt er nog aan dus. Er werden nabeurs 8 miljoen stukken verhandeld, tijdens de sessie 27 miljoen.

De markt is volop bezig met het ontwikkelen van een nieuwe bubbel en er was al sprake van een bubbel. Nu zien we die op elk vlak tot stand komen want de Dow rond de 30K en de SP 500 rond de 3625 past niet echt bij het huidige verloop van de economie (bij lange na niet). Een grote correctie ligt er nu toch echt op de loer maar waar zal die deze keer zijn start vinden. Amper 2 weken geleden was het nog kommer en kwel, nu groeien de bomen weer tot in de hemel. Het is 2020 en het jaar loopt nog even door, laat is zeggen nog een wee of 6 te gaan ...

De Dow Jones won gisteren 1,6% met dus een recordslot op 29.950,44 punten, de S&P 500 sluit 1,16% hoger en zet het nieuwe record op 3626,91 punten. De Nasdaq kreeg dat niet voor elkaar, de index sluit op 11.924 punten wat goed is voor 0,8% winst. De AEX sluit dan weer boven de 600 punten, deze keer een slot op 601,67 punten wat een plus van 4,8 punten opleverde (+0,8%). De DAX sluit 61 punten hoger (+0,5%) terwijl de CAC 40 het best voor de dag kwam met een plus van 1,7%. Vanmorgen zien in Azië ook weer plussen, de Nikkei gaat er met 107 punten op vooruit terwijl de Hang Seng 35 punten hoger geraakt. De Shanghai index verliest iets vanmorgen (-0,2%).

De futures moeten wat inleveren vanmorgen, de SP fut staat 12 punten lager, de Nasdaq future vlak terwijl de Dow future 80 punten lager staat vanmorgen. Ook de AEX en de DAX laten iets liggen via de futures ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we vanmorgen rond de 1.186 dollar, de prijs van een vat Brent olie staat nu op 44 dollar. Een troy ounce goud kost vanmorgen 1886 dollar.

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 JANUARI 2021:
Maak gebruik van de aanbieding die loopt tot het einde van dit beursjaar, ofwel tot 1 januari 2021 ... Ik blijf zoeken naar kansen in de markt, we hebben strategisch al wat kleine posities open staan.

Meedoen kan nu via de speciale aanbieding tot 1 JANUARI voor €39, na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen.

Schrijf u in via de link: https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot later,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.