Beursdagboek Trader Guy 19 november 2020, 08:25

...

Markt geraakt langzaam weg van topzone

19 november 2020, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De Dow Jones en de SP 500 sluiten 1,2% lager, de Nasdaq verloor gisteren 0,8%. In Europa zien we amper een verandering, de AEX sluit de sessie vlak af terwijl de DAX en de CAC 40 met een winst van 0,5% de dag uitgingen. Bij het sluiten van de markten in Europa stond Wall Street nog in de plus want de verliezen kwamen pas in de avond tot stand toen bekend werd gemaakt dat het verder uit de hand loopt met het aantal besmettingen en doden in de VS. Ook werd bekend gemaakt dat de scholen dicht moeten in New York.Verder waarschuwde Fed-voorzitter Jerome Powell dat de economie in de VS nog een lange weg te gaan heeft voor dat deze crisis achter de rug is ondanks dat er een vaccin op komst is. Het vertrouwen terugwinnen zal een zaak van lange adem worden, niet alleen in de VS maar overal waar we met deze crisis te maken hebben. De reactie van de markten op de komst van de vaccins lijkt me dan ook zwaar overdreven de afgelopen 2 weken. De markt zit aan zijn plafond momenteel, het is niet de tijd waar je nieuwe records maakt terwijl de rookpluimen van de zware economische impact nog te zien zijn.

Volg US Markets, en Guy via Twitter ... Via @USMarkets

Een bedrijf dat opviel, en dus de koers van het aandeel, was Boeing, de toestellen van het type 737 MAX mogen weer de lucht in werd door de FAA bekend gemaakt. Eerst voegde Boeing nog eens 12 dollar winst toe na de opening maar het aandeel sluit 7 dollar lager gisteren. Toch een dag met zo'n 10% beweging wat betreft het aandeel dat de afgelopen dagen behoorlijk omhoog ging.

Technisch bekeken valt het op dat Wall Street de top niet kan breken en dat bij de Dow Jones de 30.000 te hoog gegrepen lijkt momenteel. De Nasdaq laat wat meer verzwakking zien, daar nog geen nieuw record voorlopig en de index staat weer ruim onder de 12.000 punten. Verder is het wachten op hoe de week zal afsluiten, zoals ik al aangaf zie ik weinig redenen tot optimisme ook al willen velen dat graag. We leden dat er geen alternatief is voor aandelen maar we moeten wel blijven letten op de koers-winst verhoudingen natuurlijk. Wat we wel zien is dat het geld weer naar exotische beleggingen stroomt, richting overwaardering, richting bubbels zoals de Bitcoin die we weer in de buurt van de 18.000 dollar zien uitkomen. Je leest nu weer van die verhalen dat de Bitcoin volgend jaar naar de 100.000 dollar gaat, wanneer hebben we dat eerder gelezen??

Zie bijvoorbeeld ook Tesla, het aandeel loopt eerst 50% op omdat het zich ging splitsen (1 tot 5), nu het bedrijf in de S&P 500 wordt opgenomen in december zien we in 2 dagen tijd al een stijging van meer dan 20%. De grote vraag is dan, hoeveel geld heeft Tesla meer verdiend dan pakweg een half jaar geleden? Dat blijft natuurlijk het gevaar in de markt momenteel, het kopen van zaken waar men niet goed weet tot waar het toe zal leiden ... Een constatering die past bij het vormen van een bubbel !!

Voor de leden zoek ik naar kansen, we zitten al in de markt, de leden krijgen waar nodig een update over de strategie en waar het kan zal ik nog een positie erbij kopen ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we vanmorgen rond de 1.185 dollar, de prijs van een vat Brent olie noteert vanmorgen op 44,25 dollar. Een troy ounce goud kost nu 1860 dollar.

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 FEBRUARI 2021:
Maak vanaf vandaag gebruik van de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 februari 2021 ... Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen in deze markt, we hebben strategisch al wat kleine posities open staan.

Na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen.

Schrijf u in via de link: https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot later,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »