Beursdagboek Trader Guy 14 november 2020, 10:56

...

Weekend update: Realistisch blijven of blind de markt op?

14 november 2020, 10:56 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Wat een vreemde week die in teken stond van de duidelijke overwinning van Biden en het nieuws over een werkend vaccin dat ergens volgend jaar gedeeltelijk beschikbaar zal komen. Daar tegenover staat dat Trump voor het eerst sprak en meteen zei zolang ik President ben komt er geen lockdown en moet iedereen zijn werk doen en dat met cijfers over besmettingen, ziekenhuis opnames en sterfgevallen die dagelijkse records neerzetten.Verder is het zo dat het moeilijk zal worden om het vaccin te verplaatsen richting wie het afneemt (moet op -70 graden) en grote aantallen kan men nog lang niet beschikbaar stellen. Dus het blijft afwachten, het nieuws komt weer eens sterker aan dan hoe het in de praktijk zal verlopen.

De beurzen vlogen omhoog de afgelopen week met als gevolg dat we weer eens met stevige overwaarderingen zitten want als blijkt dat alles nog lang zal aanslepen is de vraag of de koersen van veel aandelen en dan vooral in de VS dit lang kunnen dragen? Kortom, de markt is weer eens op zoek naar een CRASH scenario want als alles zo snel kan oplopen dan kan het via een verkoopsignaal (en dat komt er zeker nog) dubbel zo snel weer omlaag ... Maar goed, het vreemde aan dit alles is dat blijkbaar niemand er wat van leert en dat traders-handelaren zoals ik dat doe met situaties te maken krijgen die niet herkenbaar zijn uit het verleden, het jaar 2020 was dan ook voor ons het moeilijkste ooit en wie mij al langer volgt weet dat ik al met de markt bezig ben sinds 1985 ...

Goed, even de week in cijfers en die zijn toch aan de behoorlijke kant zeker na de al zo stevige stijging van de week ervoor. Toch waren er ook negatieve uitschieters en dan vooral bij de technologie aandelen ...

AEX +24 (4%)
DAX +600 (4.8%)
CAC 40 +420 (8,5%)
Dow Jones +1156 (4,1%)
S&P 500 +76 (2,15%)
Dow Transport +470 (4,05%)
Nasdaq -66 (-0,55%)
Nasdaq 100 -153 (-1,27%)
SOX index -20 (-0,8%)
Nikkei index +1060 (4,35%)
Hang Seng index +444 (1,73%)
Shangai China -2 (-0,06%)

Het overzicht zegt genoeg, de Dow Jones zit boven de vorige top net als de SP 500 index, verder zien we dat de AEX dicht bij de 600 punten de week afsluit en dat de DAX tot de top van eerder dir jaar geraakt. De Franse CAC 40 ging helemaal uit het dak en breekt uit boven de 5250 punten. We zitten op de weg richting de niveaus van eind februari en daar moeten we vooral opletten. De koersen geraken daar dan wel weer maar de economie bij lange na nog niet. Dat wil zeggen dat de waarderingen dus te hoog liggen en eigenlijk nog veel hoger dan toen voor de uitbraak.

We gaan het zien de komende week, veel meer stijging verwacht ik niet meer, zeker niet als we weten dat alles in Europa nog deels stil ligt tot diep in december. Dat ze er in de VS niets aan doen weken we, en dat komt door Trump nog steeds. Maar als men niks doet zal er des te meer moeten worden gedaan vanaf eind januari door de nieuwe president en die wil het wel goed aanpakken. Dus wat betreft de VS moeten ze mijn inziens economisch nog een klap na krijgen begin volgend jaar. We gaan het zien maar het ziet er zeker niet al te best uit daar ...

Euro, olie en goud:
De euro sluit de week af op 1.183 dollar, de prijs van een vat Brent olie staat nu op 42,7 dollar. Een troy ounce goud kost vrijdag op slotbasis 1888 dollar.

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 JANUARI 2021:
Maak gebruik van de aanbieding die loopt tot het einde van dit beursjaar, ofwel tot 1 januari 2021 ... Ik blijf zoeken naar kansen in de markt, we hebben strategisch al wat kleine posities open staan.

Meedoen kan nu via de speciale aanbieding tot 1 JANUARI voor €39, na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen.

Schrijf u in via de link: https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot later,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

15 november 2020, 10:00

Er zijn voldoende aandelen in zeepbellen veranderd, dus ruimte voor een afstort is er nog altijd genoeg, maar bedenk ook.... bij veel aandelen (olie, luchtvaart, toerisme) staan nog laag en daar is ruimte voor herstel. De beurs kan dus ook nog een héél stukje hoger! Dan hoeven die aandelen echt niet terug naar hun oude niveau's, stel Shell gaat terug naar de 15, dat heeft al flinke effecten op de AEX. Zowel hausse als krach zijn daarmee realistisch. Wat het wordt? Ik ga het de komende tijd nauwgezet volgen.

(2)