Beursdagboek Trader Guy 6 februari 2021, 14:00

...

Records op Wall Street op alle gebied, komende week opletten

6 februari 2021, 14:00 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wall Street sluit vrijdag opnieuw met records, de brede SP 500 wint 0,5% en komt met een slot op 3.886,83 punten weer wat dichter bij de volgende grens 3900 punten. De Dow Jones index won 0,3% om op 31.148 punten de week af te sluiten. De Nasdaq won opnieuw 0,6% met een slot op 13.856 punten en dus een nieuw record, de Nasdaq 100 won 0,3% met een slot op 13.604 punten en ook een nieuw record. Hier in Europa verloor de AEX 1 punt vrijdag, de DAX sluit ook iets lager (3 punten).Beursexperts, handelaren en technische analisten zijn op dit moment niet allemaal positief over het huidige verloop van de markten. Januari was al een moeilijke en vooral zeer volatiele maand terwijl de start van deze maand behoorlijk sterk en krachtig overkwam met in no-time zelfs nieuwe records op Wall Street. Maar toch worden er meerdere analisten voorzichtig en wat huiverig voor wat er gaat komen. Denk eraan dat het vorig jaar aan het begin van de maand februari ook zo positief was en de markten op recordjacht waren en het een tijdje vol hielden. Slechts een kwart van de experts ziet deze maand hogere koersen terwijl zo'n 50% redelijk negatief gestemd is over de markt vanaf nu. Nu maar afwachten hoe het verder zal verlopen, de eerste week dus sterk, nog 3 weken te gaan deze maand ...

AEX kort overzicht:
Dan nog even een blik op de AEX index van de afgelopen week, de technologie aandelen samen met de financiële waarden deden het goed met Adyen dat bijna 10% hoger ging. ASML en ASMI wonnen 5% de afgelopen week. Ook ING en Aegon stegen op weekbasis rond de 6%, Royal Dutch Shell won ruim 1,5%. Verder waren ook de meer defensieve aandelen Heineken en Randstad in trek en lieten een winst van rond de 5% zien. Daarentegen verloor Unilever de afgelopen week bijna 5% terwijl Unibail-Rodamco leverde ruim 11% in en was daarmee de grootste daler van de week binnen de AEX.

Kijken we naar Europa dan zien we ook plussen op weekbasis, de DAX wist 624 punten hoger te sluiten (+4,65%). De AEX deed het ook redelijk goed met een plus van 16 punten (+2,5%) maar het valt op dat onze index de DAX en Wall Street niet met dezelfde kracht kon volgen. De AEX bleef wat dat betreft wat achter op de rest. Ook de CAC 40 deed het prima, de CAC won 260 punten (+4,8%). We gaan de komende dagen zeker wat proberen op Wall Street en hier in Europa, er komt een leuke kans aan omdat de indices weer boven in de WIG hangen nu.

Cijfers werkgelegenheid en steunpakket economie VS:
Vrijdag ging de aandacht vooral uit naar het rapport over de arbeidsmarkt ofwel de werkgelegenheid, er kwamen 49.000 nieuwe banen bij maar men had op meer gerekend. Ook de bijstelling omlaag voor de maanden november en december was een tegenvaller. Het loopt dus nog helemaal niet goed met de werkgelegenheid in de VS al daalde de werkloosheid dan wel weer van 6,7% naar 6,3%. Dat de markt zich ook daar niks van aantrok blijft opvallend, vroeger zou je na een reeks cijfers als deze een diep rode sessie krijgen op vrijdag maar in tegenstelling ging Wall Street juist weer omhoog op de hoop dat het wel eens beter zal gaan. Opvallend is dan ook dat de indices het zelfs voor elkaar krijgen om nieuwe records te maken in deze fase en vooral na zo'n nieuws.

Waar het allemaal om draait is met hoeveel geld men zal komen en ook vooral hoe snel het er komt. Washington en het corona steunpakket, dat blijft de rode draad die steeds terugkeert en waar de indices op draaien, op de hoop dat het er komt en dat het wel veel zal worden en vooral ook dat het er snel komt. Maar nogmaals, het is allemaal hoop waarop de markt draait momenteel. Er zou nu wat schot in de zaak komen door dat het Amerikaans Congres akkoord ging met een begrotingsplan waarmee het steunpakket van 1.900 miljard dollar makkelijker kan worden aangenomen. Diverse commissies gaan er zich nu over buigen, de volgende datum om naar uit te kijken is 16 februari.

Overzicht Wall Street op weekbasis:
Op weekbasis stevige plussen op Wall Street, de Dow Jones wint 1165 punten (+3,9%) terwijl de brede S&P 500 een plus van 172,5 punten (+4,65%) behaald bekeken over de gehele week. De beide Nasdaq indices doen het zelfs nog wat beter, de Nasdaq won gedurende de gehele week 785 punten (+6%) terwijl de Nasdaq 100 index een winst van 678 punten (+5,25%) boekt. De Semi-conductor index SOX won 98 punten (+3,4%), de Dow Transport index won 700 punten (+5,8%). Ook de Russel 2000 en andere Small-caps wonnen fors de afgelopen week op Wall Street. Alles bij elkaar een zeer sterke week na dat de indices eind vorige week nog ver terug moesten, de Dow en nog wat indices zelfs tot onder de eindstand van 2020.

Wat nieuwe posities komen eraan:
In de loop van de komende week zal ik eens goed bekijken welke mogelijkheden er komen om eventueel op te handelen, ik zie in ieder geval genoeg kansen na de stevige rebound van de afgelopen week want de markt lijkt weer de bovenkant aan te tikken waar eerder steeds winstnemingen op gang kwamen. Dat verwacht ik nu weer zodat we wat kleine shorts kunnen opnemen maandag of dinsdag. Ik zal de leden op tijd op de hoogte brengen via mail en SMS, zodra er een signaal komt. De indexen waar ik vooral naar ga kijken zijn de Nasdaq, de DAX en ook de AEX, verder kunnen er een paar aandelen bijzitten (Guy Trading) of de olie die ook vrij hoog staat nu ...

Afgelopen woensdag heb ik al een poging ondernomen met wat kleine short posities maar die werd donderdag met een kleine winst gesloten. De markt gaf aan om eerst nog wat hoger te willen. Het is de bedoeling om zodra het kan weer wat posities op te pakken, wel met de nodige voorzichtigheid en nog steeds met kleine aantallen met deze marktomstandigheden.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.205 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 59.55 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1815 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Strategische posities opnemen:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen de lopende posities inzien via onze Tradershop op de website. Ik probeer in ieder geval zo goed als dat kan om met de markt mee te gaan, wel is het zo dat de markt volatiel zal blijven de komende periode.

Wat ik moet doen is in ieder geval blijven schakelen tussen long en short. Ook deze maand komen er genoeg kansen, we wachten nu om weer wat nieuwe posities op te gaan nemen die u dan kunt opnemen als u lid bent ... Doe nu in ieder geval mee met de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 APRIL met een mooie korting !!

Maak nu gebruik van de NIEUWE proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »