Beursdagboek Trader Guy 8 februari 2021, 08:49

...

Hogere opening bij start nieuwe week, nu uitkijken !

8 februari 2021, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt wil vandaag de week in ieder geval hoger starten, Japan liet al een behoorlijke stijging zien vanmorgen (+2%) maar in Hongkong is er een klein verliesje. Hier in Europa lijkt het erop dat we hoger gaan openen, vrijdag nog een klein verliesje voor de AEX en de DAX maar nu ongeveer 0,6% hoger voorbeurs. Ook de futures op Wall Street staan wat hoger met een plus tot rond de 0,5%.We zijn nu bijna een jaar verder met de eerste waarnemingen rondom COVID-19 hier in Europa, toen lag de markt er ook behoorlijk sterk bij en werden er nieuwe records neergezet. Toen was nagenoeg iedereen positief over de markt maar we zien dat er nu twijfel komt bij een groot deel van de beurs watchers zowel hier in Europa als op Wall Street. Het is zo dat nu ongeveer nog een kwart van de volgers nu rekening houd met een verdere stijging van de markt en dat 50% denkt dat het zo goed als afgelopen is voor een tijdje en verwacht dus een terugval (correctie). Nu maar afwachten hoe het verder zal verlopen, de eerste week van februari was dus sterk, we hebben nog 3 weken te gaan deze maand ... Zelf denk ik dat we vanaf de bodem vorig jaar een van de grootste rebounds ooit hebben gezien.

Europa week overzicht:
Kijken we naar Europa dan zien we ook plussen op weekbasis, de DAX wist 624 punten hoger te sluiten (+4,65%). De AEX deed het ook redelijk goed met een plus van 16 punten (+2,5%) maar het valt op dat onze index de DAX en Wall Street niet met dezelfde kracht kon volgen. De AEX bleef wat dat betreft wat achter op de rest. Ook de CAC 40 deed het prima, de CAC won 260 punten (+4,8%). We gaan de komende dagen zeker wat proberen op Wall Street en hier in Europa, er komt een leuke kans aan omdat de indices weer boven in de WIG hangen nu.

Wall Street op week overzicht:
Op weekbasis stevige plussen op Wall Street, de Dow Jones wint 1165 punten (+3,9%) terwijl de brede S&P 500 een plus van 172,5 punten (+4,65%) behaald bekeken over de gehele week. De beide Nasdaq indices doen het zelfs nog wat beter, de Nasdaq won gedurende de gehele week 785 punten (+6%) terwijl de Nasdaq 100 index een winst van 678 punten (+5,25%) boekt. De Semi-conductor index SOX won 98 punten (+3,4%), de Dow Transport index won 700 punten (+5,8%). Ook de Russel 2000 en andere Small-caps wonnen fors de afgelopen week op Wall Street. Alles bij elkaar een zeer sterke week na dat de indices eind vorige week nog ver terug moesten, de Dow en nog wat indices zelfs tot onder de eindstand van 2020.

Cijfers werkgelegenheid en steunpakket economie VS:
Afgelopen vrijdag ging de aandacht vooral uit naar het rapport over de arbeidsmarkt ofwel de werkgelegenheid, er kwamen 49.000 nieuwe banen bij maar men had op meer gerekend. Ook de bijstelling omlaag voor de maanden november en december was een tegenvaller. Het loopt in de VS nog helemaal niet goed wat betreft het herstel van de arbeidsmarkt. Opvallend is dat de markt er zich niks van aantrok en dat blijft vreemd, het is zelfs zo dat de indices nieuwe records neerzetten vrijdag.

Waar het nu (opnieuw en voor de zoveelste keer) allemaal om draait is met hoeveel geld de regering Biden zal komen en ook vooral hoe snel het geld er komt. Dat steunpakket in de VS blijft de rode draad binnen het verhaal dat steeds weer terug komt en de indices telkens weer een positieve impuls blijft geven. Nogmaals, het is allemaal hoop waarop de huidige markt draait en dat blijft broos en dus gevaarlijk. Diverse commissies gaan er zich nu nog maar eens over buigen, de volgende datum om naar uit te kijken is nu 16 februari.

Wat nieuwe posities komen eraan:
In de loop van de week zal ik eens goed bekijken welke mogelijkheden er komen om eventueel op te handelen. Er kunnen zich snel mogelijkheden voordoen na de stevige rebound van vorige week, de markt lijkt weer de bovenkant van de bekende WIG aan te tikken waar er eerder telkens winstnemingen op gang kwamen.

Die winstnemingen verwacht ik opnieuw aan de bovenkant zodat we wat kleine shorts kunnen opnemen vandaag of morgen. Ik zal de leden op tijd op de hoogte brengen via mail en SMS, zodra er een signaal komt. De indexen waar ik vooral naar kijk zijn de Nasdaq, de DAX en ook de AEX, verder kunnen er een paar aandelen bijzitten (Guy Trading) of de olie die ook vrij hoog staat nu ...

Laatste posities:
Afgelopen woensdag heb ik al een poging ondernomen met wat kleine short posities door te anticiperen op een 3 daagse stijging met vooral de Nasdaq die fors hoger geraakte maar ik heb deze posities donderdag met een kleine winst moeten sluiten. De markt gaf aan om toch eerst nog wat hoger te willen.

Het is de bedoeling om zodra het kan weer wat posities te openen in de loop van vandaag of morgen. Wel blijf ik zeer voorzichtig en handel ik nog steeds met kleine aantallen bij deze marktomstandigheden.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.204 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 59.95 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1818 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

We gaan wat strategische posities opnemen:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen als er posities open staan zien welke dat zijn via onze Tradershop op de website. Ik probeer in ieder geval zo goed als dat kan om met de markt mee te gaan, wel is het zo dat mijn verwachting is dat de markt volatiel zal blijven de komende periode.

Blijven schakelen tussen long en short zal belangrijk worden de komende wekken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen, we wachten nu om weer wat nieuwe posities op te gaan nemen. Doe nu in ieder geval mee met de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 APRIL met een mooie korting !!

Maak nu gebruik van deze aanbieding ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »