Beursdagboek Trader Guy 10 februari 2021, 08:51

...

Boven in de WIG, kansen om op te handelen nu

10 februari 2021, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

We zien via de futures een hogere opening in Europa en op Wall Street, de AEX laat voorbeurs een plus van 3 punten zien terwijl de DAX zo'n 30 punten hoger staat voorbeurs. Wall Street laat via de futures vanmorgen ook een plus zien, de Dow Jones future staat rond de 100 punten hoger terwijl de Nasdaq 100 futures 75 punten winst laat zien. De AEX kan rond de 660 punten starten, de DAX rond de 14.050 punten.We moeten nog maar eens kijken waar het positieve verloop vandaan komt en daar stuiten we telkens weer op de hoop dat het steunpakket in de VS ter waarde van 1,9 biljoen dollar snel goed wordt gekeurd en snel wordt uitgekeerd aan de mensen die het meer dan nodig hebben. Wel lezen we via meerdere bronnen dat het de hoogste tijd wordt dat de aandelenmarkten na de zeer sterke rally van de afgelopen 10 dagen snel het momentum kan verliezen. Het is nog niet zo ver maar velen vragen zich af welk wit konijn president Joe Biden nog uit zijn hoed kan toveren de komende tijd? Beleggers lijken een afwachtende houding aan te nemen, dat hebben we gemerkt aan het weinig inspirerende slot op Wall Street gisteren. Maar er zijn meer factoren die om een grotere correctie schreeuwen, zie hieronder een korte samenvatting ...

Koers winst verhouding en weging TOP-7:
Blijf vooral letten op de torenhoge koers-winst verhoudingen die de Nasdaq en dan vooral ook bij de grote 8 momenteel laten zien, de gemiddelde KW op de S&P 500 staat sinds gisteren op 39,85 en dus een fractie onder de 40. Om u een beeld te geven waar deze KW op stond in februari 2020 net voor de crisis begon op 26. Aan u om te beoordelen of waar we nu op staan gezond is? Let wel, als er naar het gemiddelde van de afgelopen jaren wordt gekeken dan ligt de KW rond de 18 ...

Neem ik die TOP-7 er dan even bij dan zien we dat deze aandelen rond de 25% van de totale S&P 500 voor hun rekening nemen en bijna de helft (48%) van de Nasdaq bevatten, de weging bedoel ik daarmee. U zal begrijpen dat als er een correctie komt op deze 7 aandelen van pakweg 10-15% of zelfs 20% dat de grote en bepalende indices een behoorlijke correctie gaan doormaken. Dat moment komt steeds dichterbij, hou er dus rekening mee. Het gaat bij het huidige verloop van de markt in het bijzonder over deze 7 aandelen en dat zijn Apple, Microsoft, Google, Tesla, Amazon, Facebook en Nvidia.

Deze week wat kleine posities opgenomen:
Deze maand heb ik tot nu toe nog niet zoveel kunnen doen, vorige week woensdag heb ik een poging ondernomen met wat kleine short posities door te anticiperen op een 3 daagse stijging maar ik heb deze posities donderdag met een kleine winst gesloten. Nu zitten we weer met wat kleine posities in de markt.

De markt bereikt wel duidelijk de bovenkant van de bekende WIG waar er eerder telkens winstnemingen op gang kwamen. De indexen waar ik vooral naar kijk zijn de Nasdaq, de Dow Jones, de DAX en de AEX, verder kijk ik ook nog naar wat aandelen (bij Guy Trading en de aandelen portefeuille) en de Brent olie die ook vrij hoog staat nu (rond de 60-61 dollar) ... Wel blijf ik uiteraard voorzichtig en handel ik nog steeds met kleine aantallen bij de huidige marktomstandigheden.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.2125 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 60,95 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1845 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

We gaan wat strategische posities opnemen:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen als er posities open staan zien welke dat zijn via onze Tradershop op de website. Ik probeer ook in deze markt zo goed als dat kan om te gaan met de posities, wel is mijn verwachting dat de markt volatiel zal blijven de komende periode. Dat zal kansen bieden maar het vraagt ook om goed met de posities om te gaan zodra die lopen.

Blijven schakelen tussen long en short blijft daarbij belangrijk de komende weken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen, we zitten nu met wat kleine posities in de markt.

Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 APRIL en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »