Beursdagboek Trader Guy 12 februari 2021, 08:46

...

Markten op zoek naar duidelijke richting

12 februari 2021, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Vanmorgen zien we de markt wat inleveren via de futures, zowel hier in Europa als op Wall Street staan de indicaties wat lager. Gisteren nog wel nieuwe records bij de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SP 500, de Dow Jones haalde dat net niet want de index sloot iets lager om zo net geen nieuw record neer te zetten. We zitten al een goeie 2 weken met records op Wall Street, de positieve flow daar blijft aanhouden.De AEX kende trouwens ook een sterke dag, vooral door ASML dat weer eens fors hoger eindigde met een nieuw record, de AEX sloot 7 punten hoger om zo net onder de top die rond de 666 uitkomt te sluiten. De DAX liet na een paar mindere dagen herstel zien, de index won gisteren 108 punten en komt zo weer boven de 14.000 punten (14.041) uit.

Via de indicaties voorbeurs kunnen de AEX en de DAX iets lager openen, de DAX een puntje of 20, de AEX zal ook iets lager starten volgens de indicaties. Wel kleine minnetjes tot nu toe, straks als de markt open gaat maar eens kijken hoe het verder verloopt en of Wall Street inderdaad even een stap terug wil.

Er was niet veel nieuws donderdag, wel viel het aantal aangevraagde uitkeringen tegen en werd het cijfer van de week ervoor negatief bijgesteld. Verder waren beleggers nog tevreden over de uitspraken van FED-voorzitter Jerome Powell die deze week nog meer eens benadrukte dat de centrale bank de economie in ieder geval zo lang dat nodig is zal blijven ondersteunen. Verder blijven beleggers rekenen op het Amerikaans steunpakket dat Biden erdoor wil krijgen.

De EU kwam met nieuwe economische vooruitzichten, na opnieuw een moeilijke periode door de 2e golf en de recessie die erbij kwam vorig jaar verwacht men nu vanaf de lente een duidelijk herstel van de economie. Dan zijn we nog lang niet waar we waren begin vorig jaar maar dan zal de curve omkeren verwacht men. Dit jaar verwacht men in ieder geval een groei van 3,8% in Europa.

Hoe vreemd het ook lijkt te zijn in deze tijden blijven de sterke bedrijfscijfers het sentiment mede bepalen, en vergeet het verloop van de BIG-7 bedrijven niet, ze presteren het nog steeds om vrijwel elke dag nog een stapje hoger te geraken zonder een noemenswaardige correctie tussendoor. Dat de aandelen momenteel gemiddeld meer dan voldoende gewaardeerd zijn weten we, om dat pad te vervolgen zullen de cijfers ook later dit jaar alle verwachtingen moeten verslaan en dat wordt nogal een uitdaging. De markt schreeuwt dan wel om een grotere correctie. en dat weten we, maar die moet er wel een keer komen. Zie hieronder een korte samenvatting waarom ik denk dat we in het oog van de storm zitten momenteel ...

Koers winst verhoudingen Wall Street en weging TOP-7:
Blijf vooral letten op de torenhoge koers-winst verhoudingen die de Nasdaq en dan vooral ook bij de grote 7 momenteel laten zien, de gemiddelde KW op de S&P 500 staat sinds gisteren op 39,87 en dus een fractie onder de 40. Om u een beeld te geven waar deze KW op stond in februari 2020 net voor de crisis begon op 26. Aan u om te beoordelen of waar we nu op staan gezond is? Let wel, als er naar het gemiddelde van de afgelopen jaren wordt gekeken dan ligt de KW rond de 18 ...

Neem ik die TOP-7 er dan even bij dan zien we dat deze aandelen rond de 25% van de totale S&P 500 voor hun rekening nemen en bijna de helft (48%) van de Nasdaq bevatten, de weging bedoel ik daarmee. U zal begrijpen dat als er een correctie komt op deze 7 aandelen van pakweg 10-15% of zelfs 20% dat de grote en bepalende indices een behoorlijke correctie gaan doormaken. Dat moment komt steeds dichterbij, hou er dus rekening mee. Het gaat bij het huidige verloop van de markt in het bijzonder over deze 7 aandelen en dat zijn Apple, Microsoft, Google, Tesla, Amazon, Facebook en Nvidia.

Deze week wat kleine posities opgenomen:
Deze maand heb ik tot nu toe nog niet zoveel kunnen doen, wel hier en daar wat kleine posities kunnen afsluiten en we staan op winst deze maand en dit jaar (2021). Nu zitten we nog met wat kleine posities in de markt, die kunnen nog opgenomen worden uiteraard.

De markt bereikt wel duidelijk de bovenkant van de bekende WIG waar er eerder telkens winstnemingen op gang kwamen ... Wel blijf ik uiteraard voorzichtig en handel ik nog steeds met kleine aantallen bij de huidige marktomstandigheden.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.212 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 60,7 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1819 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

We gaan wat strategische posities opnemen:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen als er posities open staan zien welke dat zijn via onze Tradershop op de website. Ik probeer ook in deze markt zo goed als dat kan om te gaan met de posities, wel is mijn verwachting dat de markt volatiel zal blijven de komende periode. Dat zal kansen bieden maar het vraagt ook om goed met de posities om te gaan zodra die lopen.

Blijven schakelen tussen long en short blijft daarbij belangrijk de komende weken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen, we zitten nu met wat kleine posities in de markt.

Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 APRIL en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »