Beursdagboek Trader Guy 9 februari 2021, 08:28

...

Dow sluit aan met record, Nasdaq en SP ook met records

9 februari 2021, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Het blijft draaien rondom wat er aan steun komt uit de VS, dat was vorige week zo, vorige maand en eind vorig jaar van hetzelfde. Maar tot nu toe is er nog niks, je zou denken dat we het nu wel weten en dat we ons moeten gaan richten op hoe de situatie momenteel echt en die blijft moeilijk. Verder wordt er ook gekeken naar het moment dat we kunnen afrekenen met het virus ofwel het moment dat er groepsimmuniteit is. Dat kan nog een jaar duren volgens de recente berichtgeving.In ieder geval zien we de markt nog verder opklimmen momenteel, de start van de nieuwe week op Wall Street was positief terwijl Europa ook met een plus van start ging. De S&P 500 sloot maandag 0,7% hoger met een nieuw record. De index geraakt zo voor het eerst tot boven de 3.900 punten. De Dow Jones zet deze keer ook een nieuw record neer op 31.385 punten. Verder geraken de Nasdaq en de Nasdaq 100 ook weer een stapje hoger, de Nasdaq wel wat sterker dan de Nasdaq 100. De Nasdaq won bijna 1% terwijl de Nasdaq 100 het met 0,65% moest doen. Wel zetten deze 2 indices opnieuw een record neer.

De AEX geraakt 3 punten hoger terwijl de DAX opnieuw achter bleef met slechts 3 punten winst. Europa heeft er moeite mee om het geweld dat we zien op Wall Street te volgen.

We weten dat Europa altijd al wat voorzichtiger is dan Wall Street maar toch, ik zie dat we veel te ver door aan het schieten zijn op Wall Street, de markt is rijp voor een grotere correctie al willen velen dat nog niet inzien. Vooral de torenhoge koers-winst verhoudingen rijzen de pan uit, de gemiddelde KW op de S&P 500 staat sinds gisteren op 39,87 en dus een fractie onder de 40. Om u een beeld te geven waar deze KW op stond in februari 2020 net voor de crisis begon op 26. Aan u om te beoordelen of waar we nu op staan gezond is? Let wel, het meerjaars gemiddelde van de KW ligt rond de 18 ...

Wat kleine posities opgenomen:
Deze maand heb ik nog niet zoveel kunnen doen, vorige week woensdag heb ik een poging ondernomen met wat kleine short posities door te anticiperen op een 3 daagse stijging maar ik heb deze posities donderdag met een kleine winst gesloten. Nu zitten we weer met wat kleine posities in de markt.

De markt bereikt de bovenkant van de bekende WIG waar er eerder telkens winstnemingen op gang kwamen. De indexen waar ik vooral naar kijk zijn de Nasdaq, de Dow Jones, de DAX en de AEX, verder kijk ik ook nog naar wat aandelen (bij Guy Trading en de aandelen portefeuille) en de Brent olie die ook vrij hoog staat nu (boven de 61 dollar) ... Wel blijf ik uiteraard voorzichtig en handel ik nog steeds met kleine aantallen bij de huidige marktomstandigheden.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.208 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 61,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1840 dollar staat.

Bitcoin onderweg naar de 50.000 dollar?
Een opvallende rally in de al zo fel gestegen crypto markt is er gaande, de Bitcoin verdubbelde al ruim in waarde binnen pakweg een week of 5, ook andere digitale munten gaan meer dan over de kop. Vooral Elon Musk zit achter de recente stijging want hij prijst al een tijdje het digitale geld aan en zijn bedrijf Tesla kocht voor 1,8 miljard dollar Bitcoins.

Beleggers gaan er vanuit dat alles wat Musk aanraakt in goud veranderd, we gaan binnenkort zien of dat ook zo zal blijven want ik begin te merken dat het nogal een risico is als zo'n grote groep volgers gratis en voor niks rijk gaan worden. Het voelt nogal onlogisch allemaal en dat over een breed gebied wat betreft de financiële markten.

Short op de Bitcoin?
Welnee, dat zou ik zeker niet overwegen zolang deze gekte doorgaat, het kan allemaal wel zeer interessant lijken om daar short op in te zetten maar de gevaren zijn oneindig natuurlijk ook al lijkt dat niet aan deze prijzen. Er zijn genoeg andere waarden om short op te gaan waaronder de olie en wat indices, ook zie ik kansen bij wat aandelen die momenteel te hoog staan. Ik heb met short posities in ieder geval ervaring genoeg om te weten dat je de Bitcoin voorlopig niet tegen je moet krijgen, later mogelijk wel maar nu zeker nog niet ...

Inter Market overzicht op slotbasis ...

We gaan wat strategische posities opnemen:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen als er posities open staan zien welke dat zijn via onze Tradershop op de website. Ik probeer in ieder geval zo goed als dat kan om met de markt mee te gaan, wel is het zo dat mijn verwachting is dat de markt volatiel zal blijven de komende periode.

Blijven schakelen tussen long en short zal belangrijk worden de komende wekken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen, we wachten nu om weer wat nieuwe posities op te gaan nemen. Doe nu in ieder geval mee met de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 APRIL met een mooie korting !!

Maak nu gebruik van deze aanbieding ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »