Beursdagboek Trader Guy 11 februari 2021, 08:31

...

Even stevige draai maar DIPje werd snel opgekocht ...

11 februari 2021, 08:31 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

In de update van gisteren had ik het er nog over, eens die TOP-7 aandelen plots in de uitverkoop gaan dan sta je met de Nasdaq in no-time een paar honderd punten lager. Na de opening op Wall Street kwam er zo'n moment, eventjes werd er stevig verkocht en de indices stonden snel onder druk. De DIP werd wel heel snel opgekocht maar met deze waarneming begrijp je denk ik meer waarom ik aangeef dat als die grote 7 in moeten leveren we met de Nasdaq snel 1000 tot zelfs 2000 punten lager staan ... Onthou dat vooral, de bomen groeien niet tot in de hemel.FED voorzitter Powell zei in een speech dat de Amerikaanse centrale bank de economie zal blijven ondersteunen door de rente laag te houden en forse obligatie-aankopen zal blijven doen om dat zo te houden voor een tijd. Hij gaf wel aan dat de arbeidsmarkt nog steeds hinder ondervindt van de pandemie. Dat kan aangeven dat de FED waarschijnlijk voor een langere tijd zal afzien van het verhogen van de rente of het verlagen van het tempo van de obligatieaankopen. Powell zei ook nog dat er meer fiscale steun voor de economie moet komen en dat het sneller moet om de arbeidsmarkt weer op volle toeren te krijgen.

Beleggers blijven dus hopen dat het steunpakket in de VS ter waarde van 1,9 biljoen dollar snel goed wordt gekeurd zodat het snel de economie kan ondersteunen.

We lezen wel steeds vaker dat het de hoogste tijd wordt dat de markten een grotere correctie gaan doormaken na de onafgebroken rally sinds maart vorig jaar. De koersen passen eigenlijk niet bij de situatie waarin we ons momenteel bevinden, enkele grote spelers op de markt geven aan dat er momenteel veel te veel retail beleggers in de weg zitten die snel veel geld willen verdienen op de beurs door de handel met gevaarlijke producten zoals opties. Ook speculeert men volop met crypto munten waar velen niet eens weten wat ze kopen en hoe enorm de speculerende factor daarbij is. Opties, crypto en vooral ook niet goed weten wat men koopt blijft een groot gevaar wat men onderschat.

Dat er veel factoren aanwezig zijn die om een grotere correctie schreeuwen weten we, zie hieronder een korte samenvatting ...

Koers winst verhouding en weging TOP-7:
Blijf vooral letten op de torenhoge koers-winst verhoudingen die de Nasdaq en dan vooral ook bij de grote 8 momenteel laten zien, de gemiddelde KW op de S&P 500 staat sinds gisteren op 39,85 en dus een fractie onder de 40. Om u een beeld te geven waar deze KW op stond in februari 2020 net voor de crisis begon op 26. Aan u om te beoordelen of waar we nu op staan gezond is? Let wel, als er naar het gemiddelde van de afgelopen jaren wordt gekeken dan ligt de KW rond de 18 ...

Neem ik die TOP-7 er dan even bij dan zien we dat deze aandelen rond de 25% van de totale S&P 500 voor hun rekening nemen en bijna de helft (48%) van de Nasdaq bevatten, de weging bedoel ik daarmee. U zal begrijpen dat als er een correctie komt op deze 7 aandelen van pakweg 10-15% of zelfs 20% dat de grote en bepalende indices een behoorlijke correctie gaan doormaken. Dat moment komt steeds dichterbij, hou er dus rekening mee. Het gaat bij het huidige verloop van de markt in het bijzonder over deze 7 aandelen en dat zijn Apple, Microsoft, Google, Tesla, Amazon, Facebook en Nvidia.

Deze week wat kleine posities opgenomen:
Deze maand heb ik tot nu toe nog niet zoveel kunnen doen, vorige week woensdag heb ik een poging ondernomen met wat kleine short posities door te anticiperen op een 3 daagse stijging maar ik heb deze posities donderdag met een kleine winst gesloten. Nu zitten we weer met wat kleine posities in de markt.

De markt bereikt wel duidelijk de bovenkant van de bekende WIG waar er eerder telkens winstnemingen op gang kwamen ... Wel blijf ik uiteraard voorzichtig en handel ik nog steeds met kleine aantallen bij de huidige marktomstandigheden.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.213 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 61,15 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1842 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

We gaan wat strategische posities opnemen:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen als er posities open staan zien welke dat zijn via onze Tradershop op de website. Ik probeer ook in deze markt zo goed als dat kan om te gaan met de posities, wel is mijn verwachting dat de markt volatiel zal blijven de komende periode. Dat zal kansen bieden maar het vraagt ook om goed met de posities om te gaan zodra die lopen.

Blijven schakelen tussen long en short blijft daarbij belangrijk de komende weken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen, we zitten nu met wat kleine posities in de markt.

Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 APRIL en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

11 februari 2021, 09:38

Nvidia kan wel eens de zwakke schakel zijn: Beleggers rekenen op recordwinsten vanwege hoge vraag, maar Nvidia heeft leverproblemen. Iedereen heeft moeite om aan de vraag te voldoen, maar de geluiden van de computerhandel zijn dat Nvidia helemaal amper levert. Dan zou de winst bij de eerstvolgende cijfers wel eens tegen kan gaan vallen en daar kan je op anticiperen.

(0)